Top Hat (1935)

87%

Romantická pohádka pro dospělé. Svět, kde "všichni jsou milionáři, hotelové pokoje jsou velké jako taneční sály a všechno je nažehlené, načesané, nakartáčované, třpytící se, lesknoucí se, vyleštěné, uhlazené a drahé".

Pokud se mám rozhodnout mezi Fredem Astairem a Williamem Powellem, Fred u mě vítězí tak 5:0. Bill byl skvělý a výmluvný řečník, Fred obrovsky charismatický geniální tanečník. Film je však v první řadě o obrazech a tanec  zprostředkovává mnohem silnější (vizuální) prožitek než dobře sehraná konverzace (meiner Meinung nach).

"Co měli Fred a Ginger společného, a co už po nich nikdo takovým způsobem neměl, je radost z hraní.  Oni byli fenomenální, velmi dobře si toho byli vědomí, a tancovali proto, aby svůj talent oslavili."

Swing Time (1936) se mi líbil trochu víc, přesto je Top Hat skvělá srdcovka, kde, o ději to není, snad už primárně ani o tom tanci a hudbě (jako ve Swing Time). Je to (celkem vtipná) pohádka! :-D
citace: (můj) volný překlad Rogera Eberta

/thumbs up/

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.; Podívejte se též na: Právnický slovník!